There was an error in this gadget

Monday, 23 February 2015

Hero cilik beraksi...

Bila tengok hero saya menunjukkan tanda2 minat pada lukisan sy jadi sedikit optimis yang dia mampu buat lebih baik dari ayahnya. Bila tengok ayahnya tengah melukis mulalah keluar perkataan "NAK NAK...". Bila bagi pensil dan kertas dia tak puas hati sebab tengok ayahnya pakai berus dan watercolor...nak jugak guna berus. hmmm terpaksalah ikut kehendak kalo tak memang mengamuklah...

Dah bagi berus dan kertas pun tak cukup lagi sebab dia tengok ayahnya 'mengaler' guna air. hehehe macam2. Izz Zaheen ni agak cepat tangkap apa yang orang lain buat especially dia mudah tiru apa yang ibu n ayah buat. 

Dia akan perhati betul2 apa yang ayah ibu buat, hmm lepas tu siaplah. 

Yang paling tak dapat dilupakan bila saya berbincang sesuatu dengan isteri (dalam kereta), biasalah isteri sy akan membahasakan saya 'Abang'...apa lagi bila dengar perkataan tu, xlekang la diulangnya dengan muka sinis, hehehe

Saya guna berus RM4.90, tapi Izz Zaheen guna berus mahal, hehehe yang penting biar jadi yang terbaik...





Ayah amik color satu pan je, Izz Zaheen sapu satu pallete...

Perhati betul2, wajib ada bekas air kat sebelah kertas Izz Zaheen. Nasib baik dia tak tau ayah bawa balik satu travel pallete dalam simpanan, kalo tak memang dia tak mau share, hehehe

1 comment: