There was an error in this gadget

Sunday, 15 March 2015

Sketching for 7th Putrajaya International Hot Air Balloon

Sesekali spent time untuk diri sendiri menarik jugak, release tension. Sebenarnya langsung takde plan untuk ke 7th Putrajaya International Hot Air Balloon ni, semuanya bila Hisham Salmin bagitau ada karnival pada hari yang sama kami plein air...lepas plein air jam 10.30 pagi saya terus ke sana dengan harapan boleh tengok belon gergasi. Huhh harapan musnah, sebijik belon gergasi pun takde kecuali trademark PIHAB...

Tapi terubat juga lah sebab dapat join Helicopter Joy Rides, pusing-pusing sambil tengok pemandangan indah Putrajaya. Memang pengalaman yang tak dapat dilupakan sebab first time naik helicopter, ada sikit kejakunan disitu, hahaha...



Yang ni bukan lukis atas heli ye...

Pemandangan Putrajaya
Medium: watercolor
Saiz: 19cm x 56cm
Schmincke + Winsor Newton wc + 300gsm Bockingford wc paper


Sebelum naik heli, sempat jugaklah buat satu sketch...





Pemandangan menarik

Thanks organizer, dapat jgk jd co-pilot >_<

Sape nak buat banglo kat Putrajaya, banyak lagi tanah kosong...

Pemandangan 7th Putrajaya International Hot Air Balloon dari udara, awesome!!!...

Mat Salleh belakang ni lah berebut nak jadi co-pilot, huhhh aku xkan mengalah... hahaha


No comments:

Post a Comment